Explore the Unusual
Book an amazing stay

The Signal Station

Netherlands - IJmuiden

€ 195
Price per accommodation per night
Book this accommodation instantly To the website
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Een uniek 1 kamer hotel in een gerenoveerde Seinpoststelling, naast de vuurtoren in IJmuiden, met een fenomenaal uitzicht over zee, strand en pieren. De mooiste plek om de natuur in al zijn prachtige facetten te aanschouwen, van zonsondergang tot zonsopgang. In ieder jaargetijde is de natuur hier op z'n mooist. Het strand, de zee, de duinen en alles in de omgeving zorgen voor een heerlijk verblijf!

De Seinpoststelling is sfeervol verlicht en met een mediterraanse inrichting zorgt het voor een sfeervol geheel. Tevens kunt u genieten van een collectie moderne kunst uit eigen atelier.

Gelegen op een plek waar natuur en industrie op een unieke manier samensmelten. Haarlem en Amsterdam voor de speciale uitstapjes en IJmuiden voor de visrestaurants en de diverse bezienswaardigheden.

Al eeuwen zijn er langs de Nederlandse kust seinposten te vinden. Sinds de 16de eeuw waren er op hoge duintoppen of, zoals in Zeeland, op kerktorens uitkijkposten. Vaak dienden ze als baken voor de vissers langs de kust. Soms ook om de kustbewoners te waarschuwen voor aanvallen vanuit zee.

Tussen 1799 en 1813 waren deze seinposten uitgerust met kusttelegrafen of semaforen. Een seinsysteem dat met visuele signalen berichten kon doorseinen bij een aanval uit zee. In IJmuiden vormde de Seinpoststelling samen met de kleine en de grote vuurtoren, die samen een lichtlijn vormen om de haven te markeren, het belangrijkste communicatiemiddel met de scheepvaart.

Door de moderne communicatiemiddelen is de seinpoststelling in IJmuiden een aantal jaren geleden overbodig geworden en zijn om veiligheidsredenen de seinlampen van de stelling verwijderd. De stelling zelf is voor het nageslacht bewaard gebleven.

To the website

Facilities

  • Restaurant
  • Tourist Information

Activities

  • Beach
  • Museum
  • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Not allowed
Disabled people
Not suitable for disabled people
Check-in
16:00 hours
Check-out
12:00 hours
Cleaning fee
Included
Bed linens
Not included (€ -)
Baby cot
Not available
Breakfast
Not included (€ - price p.p.p.n.)
Tourist tax
Included

1 The Signal Post

Room size is 40 square meters. A living room with sofa (2 recliners) and dining area, fully equipped kitchen, bedroom with queensize bed, shower and toilet, mood lighting and Mediterranean décor. Board games and a two-person hammock are also provided.

The Signal Post
€ 195