Explore the Unusual
Book an amazing stay

Bed, Breakfast and Farmlife in a Gipsywagon

Netherlands - Ransdorp

€ 70
Price per room per night
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Bed, Breakfast én Boerderijleven!

Een grote pipokar is ingericht als hotelkamer en staat op de schapenboerderij van de familie Kuiper aan de rand van Amsterdam. Een unieke manier om het boerenleven te leren kennen! Elke morgen krijgt u een vers boerenontbijt, overdag ervaart u het leven op de boerderij en kunt u -als u wilt- de boer helpen bij zijn werk en genieten van de schitterende Waterlandse omgeving.

De kamer heeft een tweepersoonsbed en voor de kinderen kunnen er twee veldbedden worden neergezet. In de wagen is een keuken, een koelkast, koffie- en theeapparatuur en verwarming. De kamer is volledig gebruiksklaar met beddengoed en handdoeken. De afmeting van de wagen is 9 m x 2,5 m en buiten is een zitje met tuinstoelen en tafels.De badkamer en toilet bevinden zich in de boerderij op zeer geringe loopafstand.

Boer Kuiper en zijn zoon melken twee keer per dag een kudde van 600 schapen en van de melk maken zij kaas en yoghurt. U mag hen helpen bij het melken en verzorgen van de dieren en zij vertellen graag over hun werk en het leven op de boerderij. Voor u en voor kinderen wordt dit verblijf een onvergetelijke ervaring. Bovendien ligt de boerderij aan de rand van Amsterdam en het centrum is goed te bereiken met de auto, de bus of op de fiets.

Waterland
U verblijft op de schaapsboerderij De Dikhoeve in Ransdorp en u kijkt uit over de groene weilanden van het betoverende Waterland met op de achtergrond het geluid van weidevogels, wuivend riet, schapen en koeien.
U geniet van de gemoedelijke bezigheid van de boerderij, terwijl u ieder moment op uw fiets kunt stappen om op avontuur te gaan in de schitterende omgeving. Amsterdam, Volendam, Purmerend, maar ook Monnickendam zijn binnen een uur te bereiken op de fiets!

Deze fietsen staan gratis ter beschikking en in de Pipowagen vindt u een map met alle informatie over de omgeving, zoals de adressen van de fluisterbootverhuurder, de lekkerste restaurantjes, het kindvriendelijke pannenkoekenhuis, musea in de buurt en nog veel meer!

Ransdorp is een typisch Waterlands dorp met zijn kenmerkende bouwstijl. De opvallende platte Ransdorper toren is op veel dagen te beklimmen en geeft uitzicht over het weidse landschap en de omliggende dorpen; Schellingwoude, Holysloot, Zunderdorp en Uitdam.
Amsterdam is zeer snel en goed te bereiken vanaf Ransdorp, u kunt de reuring van de stad opzoeken of de rust van het platteland!

De Schapenboerderij
Het voer voor de schapen bestaat uit voorjaarsgras van eigen bedrijf gemengd met krachtvoermeel en bierbostel welke bijna dagelijks vers wordt opgehaald bij Brouwerij ’t IJ. Een gedeelte van de schapenmelk van het biologische bedrijf wordt verwerkt in de eigen kaasmakerij tot heerlijke zuivelproducten: Waterlandse kruidenkaas Skeapsbloem, Skeapsrond, standyoghurt en witte kaas (voorheen feta genoemd).

Platte Toren van Ransdorp
De toren van Ransdorp is 32 meter hoog en werd gebouwd tussen 1502 en 1542. In 1542 was het geld op, zodat het niet meer mogelijk was om de torenspits te bouwen. De aanpalende kerk is van latere datum; de oorspronkelijke ging in 1615 verloren door brand als gevolg van een blikseminslag.

Let op: De prijs is gebaseerd op 2 personen, bij de derde & vierde persoon komt er €10,- bij.

Facilities

 • Breakfast-Service
 • Mini-Bar
 • Tourist Information

Activities

 • Bicycle Routes
 • Brewery
 • Canoeing
 • Cinema
 • Fishing
 • Kayaking
 • Market
 • Museum
 • Pitoresc Villages
 • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Opened
April till October
Pets
Not allowed
Disabled people
Not suitable for disabled people
Check-out
10:00 hours
Cleaning fee
Included
Bed linens
Included
Baby cot
Not available
Breakfast
Included
Tourist tax
Included

1 Gypsy Wagon

The room has a double bed and the children can sleep on two camp beds. The wagon has a kitchen, a fridge, tea and coffee making equipment and heating.

Gypsy Wagon
€ 70
Karin van Zaal
Meet Karin van Zaal
Your host at Bed, Breakfast and Farmlife in a Gipsywagon
Contact me
To the website
+31 (0)653220985