Explore the Unusual
Book an amazing stay

Cave accommodation Andalucia

Spain - Benalúa

€ 537
Price per accommodation per week
Belvilla
Book this accommodation instantly To the website
General
Location
Conditions
Other info


In Andalusië, Spanje, vind je de prachtig gerestaureerde grotwoningen ‘Cuevas La Granja’ dichtbij het dorpje Benalúa in de Guadix-streek. Op het vakantiepark bevinden zich achttien separate en perfect gerestaureerde grotwoningen, variërend van 50 tot 70m2. Tijdens de restauratie is er goed op gelet dat het originele karakter van iedere grot werd behouden, maar wel gecombineerd met hedendaags comfort. Zo zijn de vloeren behouden, en is het gewelfd plafond nog steeds goed zichtbaar. Maar iedere grotwoning heeft ook een eigen, compleet uitgeruste, keuken en zelfs WiFi. Ook aan de kinderen is gedacht met een speelplaats en recreatieruimte. Overnachten met de familie in een oude kleigrot is dus een memorabele beleving.

Zowel in de zomer als in de winter behouden de grotten een constante temperatuur van rond de achttien graden. ’s Zomers lekkers koel, en ’s winters hoeft er dus niet veel gestookt te worden. De grotten liggen rondom een gezellig plein met een tuintje. Het park beschikt ook over een gedeeld zwembad. Ook is er een receptie en een uitstekend restaurant.

Je hoeft je op het park niet te vervelen, zo kan je bijvoorbeeld een cursus Spaans volgen, of wat dacht je van een kookcursus, of wijnproeven? Er worden ook rondleidingen gehouden voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de grotten.

Maar ook in de omgeving van Benalúa is echt genoeg te doen. Zo ligt de stad Granada op slechts dertig minuten rijden. Hier kan je volop winkelen, heerlijk eten, en natuurlijk het bekende Alhambra bezoeken. Met een uurtje rijden zit je al in de Sierra Nevada waar je kan skiën of bergbeklimmen. Voor wie liever aan het strand ligt, de Spaanse kust ligt op 100 kilometer afstand.

To the website

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Allowed
Disabled people
Suitable for disabled people
Cleaning fee
Included
Bed linens
Not included (€ -)
Baby cot
Not available
Breakfast
Not included (€ - price p.p.p.n.)
Tourist tax
Included

1 Cave accommodation

Cave accommodation
€ 537