Explore the Unusual
Book an amazing stay

Eco-lodge Brejeira

Portugal - Silves

€ 30till€ 35
Price per room per night
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Bijzonder overnachten Portugal? Wie een hart heeft voor de natuur, wie rust wil, privacy, stilte en toch het nodige comfort, wie houdt van persoonlijke sfeer en een creatieve, smaakvolle inrichting, die zit op zijn plek in Eco-lodge Brejeira. Proef de unieke ervaring van een verblijf in de yurt, de authentieke Pipo-wagen of de brandweerbus. Leef buiten, verken de Algarve, en kom helemaal tot rust.

Yurt
De 6m, ronde yurt is uitgerust met een rustiek dubbelbed, een bank die tot eenpersoons bed omgetoverd kan worden, en een zithoekje met mooie, oude meubels uit Pakistan. Er is kastruimte en verschillende lichtpunten. Als je de yurt uit komt, loop je de ruime veranda op, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de vallei. Hier staan twee loungestoelen, om lekker in het zonnetje te ontspannen. Ernaast staat een mooi, oud prieeltje met tafel en stoelen en een klein buitenkeukentje met 2-pits gasstel en ijskastje om zelf eenvoudige maaltijden te bereiden.
Van hieruit leidt een ('s nachts door zonnelampjes verlichte) rustieke uitgehakte trap naar het privé badkamergebouwtje, waar je een douche met uitzicht kunt nemen en van het droge, composttoilet gebruik kunt maken. Op deze yurt-locatie waan je je alleen op de wereld.

Pipowagen
Tussen de medronho-struiken staat de oude, 8m lange Pipowagen. Deze is verdeeld in 3 knusse vertrekken: een slaapkamer, voorzien van confortabel dubbelbed en kastruimte; een zitkamer met een chaise longue en een fauteuil om in weg te zakken bij de kachel; en een keuken met tafel en stoelen. Het glas van de ramen en schuifdeuren is geslepen. Door de vele ramen zie je enkel het groen van de vallei en de berg van Monchique.

Buiten tussen rustieke muren is een afdakje gemaakt met een oud Portugese stenen wasbak en klein, houten aanrecht; hier kun je in de schaduw aan tafel zitten of lekker loungen op de bank. Een trap leidt aan de ene kant naar de privé douche met uitzicht, aan de andere naar het toiletgebouwtje met compost-wc.

Brandweerbus
De brandweerbus is omgetoverd tot knus kampertje, voorzien van keukentje en zithoek die tot bed getransformeerd kan worden. Als je de achterdeuren openzet, voel je je één met je omgeving. De bus kan zelfstandig gehuurd worden en wordt dan in het  valleitje gezet, waar je een eigen compost-toilet hebt en een rustieke (koude) emmer-douche onder de kurkeik, een onvergetelijk avontuur! Je kunt hem ook samen met een van de andere accommodaties huren, als extra slaapruimte voor de kinderen.

Eco-lodge Brejeira wordt omarmd door de binnenlandse heuvels van de Algarve en biedt de natuurliefhebber vele wandelmogelijkheden. Het bevindt zich binnen een beschermd natuurgebied, aan de voet van de berg van Monchique.

Op tien minuten afstand is het kersverse, 18 km lange stuwmeer van Odelouca. Het dichtst bijzijnde stadje is Silves, een kwartiertje rijden; een relaxed, historisch stadje welk beschikt over alle mogelijke gemakken die je nodig hebt: twee grote supermarkten, banken, een postkantoor, vele leuke terrasjes, restaurantjes, een zwembad, een bibliotheek met gratis internet toegang, verscheidene wi-fi internet punten, enz.

Van Silves is het nog maar een kwartiertje rijden naar de mooie baaitjes van de zuidkust. Ten noorden ligt São Marcos da Serra te slapen, een typisch binnenlands Portugees dorpje. Maar door de ligging in hartje Algarve, kun je makkelijk vele dagtripjes maken naar oost of west.

Toen Claire en Sander hier een aantal jaar geleden kwamen, was er niets: geen water, stroom, laat staan een huis. Alles is zelf gebouwd, met passie en een hoop geduld. Een lange weg die geleid heeft naar Eco-lodge Brejeira. De natuur staat voorop. Om die te besparen is er gekozen voor een ecologische weg.

Stroom wordt geleverd door zon, water komt uit eigen bron. Ook de toiletten zijn ecologisch: de inhoud belandt op de composthoop, om later weer de bodem van de biologische moestuin te voeden. Waar mogelijk maken we gebruik van milieuvriendelijke producten en al het afval wordt gescheiden; we moedigen gasten aan om hetzelfde te doen. Bijna alle meubels en attributen zijn of afkomstig van rommelmarkten of kringloopwinkels uit de omgeving, die bij ons een tweede leven hebben gekregen, of van Sander's meubelmakers handen. Kleinschaligheid en authenticiteit staan hier voorop.

Facilities

  • Breakfast-Service

Activities

  • Beach
  • Canoeing
  • Cave
  • Mountainbiking
  • Pitoresc Villages
  • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Opened
April till December
Pets
Allowed
Disabled people
Not suitable for disabled people
Check-in
15:00 hours
Check-out
11:00 hours
Cleaning fee
Included
Bed linens
Included
Baby cot
€ 15
Breakfast
Not included (€ 8 price p.p.p.n.)
Tourist tax
Included

1 Yurt

There is a double bed and a sofa that can be transformed into a single bed. Veranda with lounge chairs, outdoor kitchen, private bathroom building.

Yurt
€ 55 till€ 65

2 Gipsywagon

8 meters long gipsywagon. This is divided into three cozy rooms: a bedroom, with confortable double bed and wardrobe; a lounge with a chaise longue and an armchair to sink to the stove off; and a kitchen with table and chairs.

Gipsywagon
€ 55 till€ 65

3 Fire truck

Equipped kitchen and lounge area that can be transformed into bed Has its own compost toilet and a rustic (cold) bucket shower.

Fire truck
€ 30 till€ 35
Meet Claire Versteeg
Your host at Eco-lodge Brejeira
Contact me
To the website
+351919376502