Explore the Unusual
Book an amazing stay

Featherdown Terschelling

Netherlands - Oosterend

€ 269till€ 399
Price per room per midweek
BoerenBed Team
Book this accommodation instantly To the website
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Het Betere BoerenBed De Zeekraal ligt op een bijzondere locatie, namelijk op het Waddeneiland Terschelling. De reis ernaartoe is al bijzonder. Want je kan er alleen komen met de boot om vervolgens per fiets, bus of auto naar de boerderij te komen. De boerderij is in het bezit van Jolanda en Gerben. En als echte eilanders kunnen ze jou alles vertellen over de omgeving. En dan vooral de mooie plekjes van Terschelling en welke uitstapjes je echt zou moeten ondernemen.

Één van de bijzondere plekjes is het uitgestrekte duingebied dat in de buurt ligt van de boerderij, genaamd ‘de Boschplaat’. Ook de beroemde Brandaris is een bezoek waard, vanaf hier kan je leuke vis- en boottochten maken. Lekker uitwaaien aan het strand is natuurlijk ook een must.

Deze BoerenBed accommodatie bevindt zich op een melkschapenhouderij. De 250 melkschapen zijn van een bijzonder ras en staan bekend om de hoeveelheid melk dat ze produceren. Als je in de zomer op boerderij De Zeekraal verblijft, dan heb je de kans om mee te maken hoe de schapen worden geschoren. Want in de zomer wordt dit wel 3 keer in een week gedaan.

Op Boerderij De Zeekraal worden er dagelijks schapen gemolken. En dit wil de familie graag aan je laten zien. Na het melken, maakt de familie zelf schapenkaas, kwark en roomijs van het melk.

Bij BoerenBed De Zeekraal zijn tal van activiteiten en faciliteiten, bijvoorbeeld:

- Huur je eigen huisdier: Je kan bijvoorbeeld een kip, konijn of cavia huren en die komen bij de tent te staan. Heb je zelf een hond? Dan mag die ook mee komen op vakantie!

- Als het lekker weer is, wordt er ook een kampvuurtje gestookt. Hier kunnen kinderen dan een pakket krijgen, zodat ze soep kunnen klaarmaken boven het vuur. Voor marshmallows, brood of worstjes roosteren.

- De boer en boerin houden van lekker eten en vinden het belangrijk dat de gasten dat ook doen tijdens hun verblijf. Dus het is mogelijk om een Boeren Kookkrat te bestellen. Hier zit een recept in en alle ingrediënten die je nodig hebt. Er zijn verschillende kratten met verschillende recepten. Ook kan je een goed gevulde ontbijtmand bestellen, voor een stevig ontbijt. Pizza avonden worden hier ook regelmatig georganiseerd. Dan worden de pizza's gebakken in de houtgestookte oven.

- Wil je een eitje bij het ontbijt? Dan kan je je eigen eieren rapen in het kippenhok.

- Op de boerderij is ook een Boerderijwinkel, hier kan je de hoognodige producten kopen voor een lekkere maaltijd. Ook speciale streekproducten zijn hier te koop.

Wat is er allemaal Inclusief, wanneer je een BoerenTent huurt op De Zeekraal?:

Administratiekosten, reserveringskosten, je verse eitje, hout, parkeren, handdoeken, watergebruik, mandje met lekkers, kaarsen, eindschoonmaak, startpakket lampenolie, keukenpakket en opgemaakte bedden.

Let op! De tenten zijn alleen per weekend, midweek of week te huren. De aankomstdag is altijd op maandag of vrijdag.

To the website

Facilities

 • Barbecue
 • Bicycle Rental
 • Campfire
 • Parking (Free)
 • Parking in Private Area
 • Tourist Information

Activities

 • Beach
 • Bicycle Rental
 • Bicycle Routes
 • Nature Park
 • Pitoresc Villages
 • Sailing
 • Surfing
 • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Allowed
Disabled people
No extra facilities for disabled people
Check-in
16:00 hours
Check-out
10:30 hours
Cleaning fee
Included
Bed linens
Included
Baby cot
€ 8
Breakfast
Not included (€ - price p.p.p.n.)
Tourist tax
Included

1 The Feather Down Tent

The tent is 45 m2 and very spacious. There is a dining table, lazy sofa, toilet, kitchen utensils, bed linen, a double bed of 2.00 x 1.80m, Bunkbed of 2.00 x 0.90m and a bedstead of 2.00 x 1.30m suitable for one adult or two children. Cooking can be done on the woodstove or barbeque. There is also a seating area in front of the tent.

The Feather Down Tent
€ 269 till€ 399