Explore the Unusual
Book an amazing stay

Featherdown 'De Groene Hoeve'

Netherlands - Wijdenes

€ 269till€ 399
Price per room per midweek
BoerenBed Team
Book this accommodation instantly To the website
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Een mooiere locatie voor de BoerenBed De Groene Hoeve is er niet, het ligt namelijk dichtbij het IJsselmeer. De boerderij op deze locatie ligt op maar een paar kilometers van oude steden, zoals Hoorn en Enkhuizen. Zelfs Amsterdam is binnen 3 kwartier rijden te bereiken vanaf De Groene Hoeve.

De boerderij op de BoerenBed locatie De Groene Hoeve is een echte rietgedekte stolpboerderij dat is gebouwd in het jaar 1850. Cees en Niki zijn sinds 2000 de eigenaren van de stolpboerderij. En konden ze eindelijk hun droom waarmaken; een biologische boerderij inclusief een kaasmakerij.

De biologische kazen worden geproduceerd van geitenmelk. Dus op de Groene Hoeve lopen 70 geiten rond, die elke dag gemolken moeten worden. Wanneer jij vroeg uit de veren komt, kan je deze gebeurtenis meemaken. Naast de geitenkaas, wordt van de melk ook geitenijs gemaakt! De kazen en het ijs zijn te koop in het boerderijwinkeltje en op verschillende markten in de omgeving.

In de omgeving van BoerenBed De Groene Hoeve is van alles te doen. Zo kan je een bezoekje brengen bij leuke musea, zoals het stoomtrammuseum in Hoorn. Of ga naar het Sprookjestoverland, dat is leuk voor iedereen! Ook is er in de buurt een zwemmeer.

Bij BoerenBed De Groene Hoeve zijn tal van activiteiten en faciliteiten, bijvoorbeeld:

- Huur je eigen huisdier: Je kan bijvoorbeeld een kip, konijn of cavia huren en die komen bij de tent te staan. Heb je zelf een hond? Dan mag die ook mee komen op vakantie! Ook is er een dierenweide, waar je de kleine boerderijdiertjes kan knuffelen.

- De boer en boerin houden van lekker eten en vinden het belangrijk dat de gasten dat ook doen tijdens hun verblijf. Dus het is mogelijk om een Boeren Kookkrat te bestellen. Hier zit een recept in en alle ingrediënten die je nodig hebt. Er zijn verschillende kratten met verschillende recepten. Er wordt ook regelmatig een pizza avond gehouden, deze worden gebakken in de houtgestookte oven.

- Als het lekker weer is, wordt er ook een kampvuurtje gestookt. Hier kunnen kinderen dan een pakket krijgen, zodat ze soep kunnen klaarmaken boven het vuur. Voor marshmallows, brood of worstjes roosteren.

- Op de boerderij is ook een Boerderijwinkel, hier kan je de hoognodige producten kopen voor een lekkere maaltijd.

Wat is er allemaal Inclusief, wanneer je een BoerenTent huurt op De Groene Hoeve?:

Administratiekosten, reserveringskosten, je verse eitje, hout, parkeren, handdoeken, watergebruik, mandje met lekkers, kaarsen, eindschoonmaak, startpakket lampenolie, keukenpakket en opgemaakte bedden.

Let op! De tenten zijn alleen per weekend, midweek of week te huren. De aankomstdag is altijd op maandag of vrijdag.

To the website

Facilities

 • Barbecue
 • Bicycle Rental
 • Campfire
 • Hot Tub
 • Parking (Free)
 • Parking in Private Area

Activities

 • Beach
 • Bicycle Rental
 • Bicycle Routes
 • Horse Riding
 • Museum
 • National Park
 • Pitoresc Villages
 • Sailing
 • Theme park
 • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Allowed
Disabled people
No extra facilities for disabled people
Check-in
16:00 hours
Check-out
10:30 hours
Cleaning fee
Included
Bed linens
Included
Baby cot
€ 8
Breakfast
Not available
Tourist tax
Included

1 The Feather Down Tent

The tent is 45 m2 and very spacious. There is a dining table, lazy sofa, toilet, kitchen utensils, bed linen, a double bed of 2.00 x 1.80m, Bunkbed of 2.00 x 0.90m and a bedstead of 2.00 x 1.30m suitable for one adult or two children. Cooking can be done on the woodstove or barbeque. There is also a seating area in front of the tent.

The Feather Down Tent
€ 269 till€ 399

2 The Frills Tent (incl. hot tub)

The tent is the same as the Feather Down tent, format, but with an extra luxurious touch. It starts with already made beds and there are some goodies waiting for you. The tent has a warm shower and a hot tub! You have a beautiful view, the terrace has an awning on the front of the tent and there are towels for everyone.

The Frills Tent (incl. hot tub)
€ 439 till€ 549