Explore the Unusual
Book an amazing stay

Gipsywagon Lola

Portugal - Silves

€ 50
Price per accommodation per night
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Glamping in een pipowagen in Portugal?

Pipowagen Lola
Op slechts 4 kilometer afstand van het historische stadje Silves bevindt zich tussen de groene heuvels met oude kurkeiken, in een vallei met sinaasappelbomen de romantische pipowagen Lola.

Op een idyllisch terras met fruitbomen en een eeuwenoude waterput, staat Lola verscholen tussen het groen. Vogeltjes die nestelen, het zoemen van de bijen, het fladderen van de vlinders, ’s nachts het gezang van een nachtegaal en een hemel vol sterren. Op dit wonderschone stuk natuur staat Lola.

Bij uitstek geschikt voor rustzoekers .
De perfecte plaats om een “back to nature” gevoel te ervaren.

Lola ligt volkomen vrij dus u kunt genieten van volle privacy.

De indeling.
Aan de pipowagen is een groot, vast terras met een tafel en stoelen. Via het terras komt u bij een eigen douche en toilet. Het terras heeft een afdak en er is volop schaduw. Binnen in de wagen staat een 2-persoonsbed met een klamboe, een kastje voor kleding, een koelkast en een eenvoudige keukeninrichting waar een simpele maaltijd klaargemaakt kan worden.

Tegenover de oude waterput, onder een olijfboom is nog een terrasje met stoelen en een tafel.

Vanaf het terras waar Lola staat leent de omgeving zich tot het maken van prachtige wandelingen langs olijfboomgaarden, oude ruïnes, kurkeiken en eucalyptusbomen. Je kunt hier uren rondslenteren zonder iemand tegen te komen. In het voorjaar stroomt er een riviertje door de vallei.

Silves
Silves is de oude hoofdstad van de Algarve en een historisch en pittoresk stadje aan de oevers van de Arade rivier. Met het oude Moorse kasteel en de kathedraal op de top uitkijkend over de wijde omgeving. Al wandelend door Silves met haar smalle straatjes krijg je het gevoel dat je terug gaat naar de tijd van de Middeleeuwen.

Lokale restaurantjes serveren fantastische maaltijden en verse vis. De rijke en turbulente geschiedenis van Silves wordt elk jaar gevierd met het Medival feest (van 8 tot 16 augustus). Gedurende één week wordt het stadje omgetoverd in een middeleeuwse stad met straattheater, exotisch verklede mensen, heerlijk eten en talloze kleine marktkraampjes waar de meest uiteenlopende spullen worden verkocht.

De Serra de Monchique. (20 km)
Het is de moeite waard om een dag het rustige en groene gebergte Monchique te bezoeken. De Monchique is een vulkanisch gebergte en heeft 2 hoge toppen, Foia (992 m) en Picota (774 m). De bergen zijn weelderig begroeid met eucalyptusbomen, kurkeiken, pijnbomen, kastanjebomen en medronho (de wilde aardbeienstruik. De rode vruchten worden gebruikt om het lokale “vuurwater” van te maken).

Caldas de Monchique.
Een van de meest idyllische plekjes in de Algarve. Dit van oorsprong Romeinse kuuroord (Spa) ligt in een smalle vallei die bedekt wordt door hoge oude bomen. Er stromen watertjes naar beneden en er ligt een mooi plein, heerlijk om wat langer te vertoeven.

De zee (12 km) en de stranden aan de kust van Portugal zijn zeer gevarieerd. Er is afhankelijk van wat je zoekt voor elk wat wils. In de Algarve vind je smalle, intieme strandjes tussen spectaculaire rotspartijen maar ook brede zandstranden achter hoge duinen. Er zijn stranden om te surfen, rustige privéstrandjes, levendige drukke stranden met gezellige restaurantjes, stranden met een rustige zee.

De Costa Vicenta (+/-60 km).
De Atlantische westkust, met zijn grillige rotsen die honderden meters de zee invoeren staat ook wel bekend als de “Fim do mundo”, het einde van de wereld. De Cabo Sao Vicente is een deel van het Costa Vicente nationale park, een park dat zich 150 km uitstrekt over de Algarve en de Alentejo.

De Cabo.
Een waar paradijs voor vogelliefhebbers (dit is de enige plaats in de wereld waar ooievaars hun nesten bouwen in de rotsen boven zee), natuurliefhebbers en fotografen.

Dit gebied heeft een half-woestjn, toendra-achtige aanblik, maar in het voorjaar, wanneer de velden vol bloemen staan is het een explosie van kleuren, een feest voor het oog.

Facilities

 • Barbecue
 • Bicycle Rental

Activities

 • Beach
 • Castle
 • Fishing
 • Fortress
 • Horse Riding
 • Market
 • Nature Park
 • Pitoresc Villages
 • Ruins
 • Surfing
 • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Opened
April till November
Pets
Not allowed
Disabled people
Not suitable for disabled people
Check-in
03:00 hours
Check-out
10:00 hours
Cleaning fee
Included
Bed linens
Included
Baby cot
€ -
Breakfast
Not available
Tourist tax
Included

1 Gypsy Wagon Lola

On the Gypsy wagon is a large, solid patio with a table and chairs. The terrace comes with a private shower and toilet. It has a terrace and there is plenty of shade. Inside the wagon is a double bed with a mosquito net.

Gypsy Wagon Lola
€ 50
Meet Jacqueline van Lingen
Your host at Gipsywagon Lola
Contact me