Explore the Unusual
Book an amazing stay

Haystack Heidehoeven

Netherlands - Wierden

€ 75till€ 125
Price per accommodation per night
Mevrouw  I. van der Kolk
Book this accommodation instantly To the website
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


De Reggehooiberg is een nieuwe vorm van accommodatie in de Reggestreek en uniek in Nederland. De Reggehooiberg is een luxe vakantiewoning in de vorm van een hooiberg zoals die in de vroegere jaren op het platteland van de Reggestreek te vinden waren. Van binnen echter is de hooiberg voorzien van alle gemakken.

Vanuit uw Hooiberg vrijwel naast uw voordeur een schaapherder met zijn kudde voorbij zien komen? In de Heidehoeve is dat niets bijzonders. De Heidehoeve ligt dan ook, zoals de naam al zegt, in een uitgestrekt heidelandschap; het Wierdense Veld.

In dit maar liefst 400 hectare afgegraven veengebied kan de natuurliefhebber zijn hart ophalen. Het zompige veen met zijn grillige schakering van heide, grassen, bossen en lage begroeiing is een eldorado voor vogels en klein wild. Pak de verrekijker, kies een mooie plek en kijk uw ogen uit!

De 2 hooibergen zijn volledig ingericht en voor zien van alle gemakken. De huisjes zijn gebouwd in vorm van een hooiberg. Op de hoeken staan vier robuuste houten palen. Ook wel roeden genoemd, met daartussen wanden van dikke, donkere planken in potdekselbetimmering en bovenop een rieten dak.

De Heide Hoeve is al meerdere generaties in het bezit van de familie Van de Kolk en van oorspong een melkveebedrijf. Inmiddels is ons moderne melkveebedrijf, met ca. 85 melkkoeien, uitgebreid met een bed en breakfast, paardenlogies en worden er workshops huis- en tuindecoratie gegeven.  

Het Wierdense Veld is een afgegraven veengebied en beslaat ongeveer 400 hectare grond. Inmiddels is het Wierdense Veld een uniek natuurgebied met veel heide, drassige vennen en prachtige vergezichten. U vindt er talloze vogelsoorten en er leven ook reeën in dit bijzondere gebied. Om de heide te begrazen heeft het Wierdense Veld haar eigen schaapskudde, compleet met herder en schaapskooi.

De boerderij is centraal gelegen tussen Twente en Salland en biedt dan ook veel mogelijkheden om deze gebieden, met als hoogtepunt Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, te ontdekken per voet, fiets, auto en/of paard. Er zijn vele routes uitgezet om zo te genieten van het karakteristieke landschap van deze streek. Op aanvraag hebben wij diverse wandel, fiets en ruiterroutes voor u beschikbaar. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de kastelen, molens en musea in de omtrek.

To the website

Facilities

  • Playground
  • Washer

Activities

  • Bicycle Routes
  • Castle
  • Museum
  • Nature Park
  • Swimming Pool
  • Theme park
  • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Allowed
Disabled people
Not suitable for disabled people
Cleaning fee
Not included, mandatory (€ 50)
Bed linens
Not included (€ 7)
Baby cot
Not available
Breakfast
Not included (€ 10 price p.p.p.n.)
Tourist tax
Included

1 Haystack

The haystack has a L-shaped living room with open kitchen, with an oven / microwave and dishwasher at your fingertips. The bathroom has a steam shower. There is also a terrace attached to the house. A spiral staircase leads to the top, where you will find 2 bedrooms. (2 and 3 personbedrooms).

Haystack
€ 75 till€ 125