Explore the Unusual
Book an amazing stay

The Bellhouse

Netherlands - IJmuiden

€ 185
Price per accommodation per night
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Romantisch overnachten IJmuiden? Slaap in een authentiek Belhuisje. Het Bellhuisje is één van de oudste huisjes van IJmuiden. In 1896 krijgt IJmuiden hier haar eerste telefoonverbinding. Het Bellhuisje in IJmuiden is een unieke overnacht locatie die van alle gemakken is voorzien. De huiskamer is voorzien van een flatscreen en internet. Het slaapvertrek is romantisch ingericht.

Het bellhuisje bestaat uit een hal, woonkamer, badkamer en een romantische slaapkamer die ongeveer bij elkaar zo'n 50 m2 groot is. Koffie, thee en ontbijt zijn inbegrepen. Lunch en diner kan in overleg worden verzorgd. U heeft de beschikking over een televisie, internet en diverse restaurants en café's zijn op loopafstand.

Het Bellhuisje is gelegen in oud-IJmuiden vlakbij Haarlem en Amsterdam, naast de Zuidersluis.

Het Bellhuisje is één van de oudste huisjes van IJmuiden. In 1896 krijgt IJmuiden hier haar eerste telefoonverbinding. Aanvankelijk kon alleen gebeld worden met Amsterdam en Zaandam maar voor de scheepsagenturen en de visserijhandel betekent de telefoonverbinding een flinke vooruitgang. Particuliere telefoonverbindingen zijn in die tijd nog zeldzaam. Wie had toen kunnen denken dat hier later zo'n speciale slaaplocatie zou ontstaan?

Al snel neemt het Rijk de exploitatie van de interlokale telefoonlijn over. Het belkantoor vervalt tot een lokaal belkantoor, waar alleen nog gesprekken binnen de gemeente Velsen kunnen worden gevoerd.

In 1916 neemt het Rijk de Bell-telefooncentrale over. De telefoondienst wordt overgebracht naar het postkantoor en het Bell-telefoonhuisje verliest zijn functie. Enige tijd doet het nog dienst als onderkomen voor de IJmuider vereniging voor Bootlieden.

In 2010 besluit George Bart, ondernemer en trotse inwoner van IJmuiden, dit historische pand weer in oude staat te herstellen en er een inspirerende Overnachtingsruimte van te maken. Een historische overnachting in een verrassende omgeving.

In de omgeving zijn er tal van activiteiten te ondernemen en te bekijken. Zo kan je een bezoekje brengen aan de Vissershaven, het Forteiland, Seaport Marina, Kennemerboulevard of gebiet van de rondvaarten in de omgeving.

Facilities

  • Decent Sanitation
  • Swimming Lake
  • Wireless Internet / Wi-Fi

Activities

  • Beach
  • Museum

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Not allowed
Disabled people
Not suitable for disabled people
Check-in
13:00 hours
Check-out
12:00 hours
Cleaning fee
Included
Bed linens
Not included (€ -)
Baby cot
Not available
Breakfast
Included
Tourist tax
Included

1 The Bellhouse

The Bellhouse is suitable for 2 persons and consists of a hallway, livingroom, bathroom and a romantic bedroom.

The Bellhouse
€ 185
Meet George Bart
Your host at The Bellhouse
Contact me
To the website