Explore the Unusual
Book an amazing stay

The Lady of Stavoren

Netherlands - Stavoren

€ 160
Price per room per night
Bauke en Janice Kolk
Book this accommodation instantly To the website
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Dit hotel heeft een bijzonder fraaie ligging met uitzicht op een fascinerend schouwspel van komende en gaande zeiljachten en traditionele schepen als klippers, schoeners en andere grote platbodems. Dit alles gadegeslagen door de spiedende blik van het "Vrouwtje van Stavoren", die naast de oude sluis alle schepen in de gaten lijkt te houden. Dit verklaart gelijk de naam van dit originele hotel waar je kan slapen in een levensgroot wijnvat.

Dit bijzondere hotel aan de oude haven van Stavoren beschikt naast gewone kamers ook over 8 originele Franse wijnvaten van 23.000 liter elk, omgebouwd tot uiterst sfeervolle hotelkamers.

Bij een overnachting in een origineel wijnvat heb je de keuze tussen een Grote Wijnvat met zitkamertje of een Wellness Wijnvat. Alle grote Wijnvaten zijn voorzien van een comfortabel 2 persoonsbed, een gezellige zitkamer met SmartTV, badkamer met vloerverwarming, douche, ligbad en toilet. De Wellness Wijnvat beschikt over een whirlpool (binnen jacuzzi), infrarood/stoom/douchecabine, toilet en vloerverwarming. En er is een loveseat en SmartTV aanwezig. Als het lekker weer is, kan je lekker genieten van deze unieke ervaring op het terras voor de wijnvaten.

Om meteen in de sfeer te komen, staat er een heerlijk flesje wijn op je te wachten bij aankomst.

Zoals de naam van het hotel al zegt, ligt het in het Friese plaatsje Stavoren. Stavoren was als Zuiderzeehaven de grootste en rijkste stad van Friesland. Tegenwoordig is het prachtige vissersstadje aan het IJsselmeer een heerlijke plaats voor toeristen welke op- of bij het water willen recreëren. In de omgeving is genoeg te beleven op het gebied van natuur, kerken, musea en galerijen.

Restaurant is van november t/m februari gesloten. Er zijn wel restaurants in de directe omgeving geopend in deze periode.

Extra kosten:
- Huisdier: €7,50
- Extra bed: €37,50
- Kinderbedje (t/m 3 jaar): €15,00
- Toeristenbelasting: €2,15 p.p. (verplicht)
- Half pension (3-gangen menu): €29,50 p.p.

De accommodatieprijs is op basis van 2 personen.

To the website

Facilities

 • Bar
 • Bicycle Rental
 • Restaurant
 • Wireless Internet / Wi-Fi

Activities

 • Beach
 • Bicycle Routes
 • Fishing
 • Kitesurfing
 • Museum
 • Nature Park
 • Pitoresc Villages
 • Surfing
 • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Allowed
Disabled people
No extra facilities for disabled people
Cleaning fee
Included
Bed linens
Included
Baby cot
€ 15
Breakfast
Included
Tourist tax
€ 2 price p.p.p.n.

1 Winebarrel Big

The 7 winebarrels are furnished with a comfortable double bed, a cozy seating area with SmartTV, at arrival you can find a complementary wine for you. There is a bathroom with shower, bath, toilet and floorheating. The winebarrels also have a terrace. Price per night is € 159.50 for 2 persons incl. breakfast. Excluding touristtax €2,15 p.p.p.n.

Winebarrel Big
€ 160

2 Wellness Winebarrel

The Wellness Wine barrel has a double bed. Futhermore it has a whirlpool, infra-red/steam/shower cabin, toilet, floorheating. There is also a SmartTV, loveseat and a complementary wine. And you can relax on the terrace. The price of a Wellness Winebarrel is €179.50 for 2 persons incl. breakfast, excl. touristtax.

Wellness Winebarrel
€ 180