Explore the Unusual
Book an amazing stay

Zeelandmolen.nl

Netherlands - Brouwershaven

€ 325till€ 520
Price per accommodation per weekend
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Te huur voor een bijzondere vakantie voor 2 tot 10 personen: een monumentale korenmolen in Zeeland op Schouwen Duiveland. Gelegen op de oude stadswal van Brouwershaven en aan de jachthaven met uitzicht over de Grevelingen. Dit mag u niet missen!

Op de begane grond bevindt zich de woonruimte met vloerverwarming en moderne Bulthaup-keuken met koelkast, vriezer, oven en vaatwasser. Verder staat er in de keuken een grote eettafel zodat u met een grote groep, of natuurlijk lekker met z'n tweetjes kunt genieten van een heerlijk, zelfbereid diner. In de zithoek staat een bank en stoelen met een grote plasma tv.

De eerste verdieping was vroeger de steenzolder en is nu omgetoverd in een slaapetage met badkamer en een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. De voormalige luizolder op de tweede verdieping is een slaapetage met tweepersoons stapelbed en tweepersoonsboxspring of twee eenpersoons boxsprings. Alle verdiepingen beschikken over CV In de kap op de derde verdieping kunt u de originele as met het kroonwiel bezichtigen.

Rondom de molen bevindt zich een ruime tuin met gratis parkeergelegenheid op 30 meter afstand. De tuin biedt prachtig uitzicht op de omgeving  en er is altijd  een plekje uit de wind.

Beschrijving gastenverblijf
Op de begane grond is een keukentje met vaatwasser, koelkast/vriezer en combimagnetron. Het gastenverblijf heeft een ruime badkamer, een gezellige woon/eetkamer met eettafel, bank, stoelen en tv Het verblijf wordt verwarmd door middel van CV en vloerverwarming.

Op de eerste verdieping is een grote gezellige slaapruimte onder het schuine dak met velux-dakramen. Met aan beide zijden: 2-persoonsboxspring of 2 eenpersoons boxsprings.

De molen ligt op de oude stadswal van Brouwershaven, een middeleeuws stadje met een oude haven, een gezellige markt en verschillende restaurants. Meerdere winkels vindt u op 5 minuten lopen waaronder: een bakker, supermarkt, kapper, duikwinkel, watersportwinkel, souvenir winkel, zeilmakerij en winkel met meubels en curiosa.

Op Schouwen Duiveland vindt u verder o.a. strand, bos, natuurgebieden, stadjes, dorpen en havenplaatsjes vele gezellige terrasjes, restaurants en winkeltjes.

De molen is gebouwd in 1724. Gerestaureerd in 1967. De molen is een voormalige korenmolen met een brede stoere romp. Voorheen heeft hier een houten molen gestaan. Hiervan zijn o.a. een trap en de oude houten roede's van de wieken bewaard gebleven, die in de huidige molen gebruikt zijn als balken. Mogelijk is de molen in eerste instantie gebouwd als stellingmolen en later ingekort (vanwege de breede stompe romp nu).

De ligging van de molen is uniek: aan de rand van het monumentale stadje Brouwershaven, hooggelegen op de oude wal. Geen bebouwing of beplanting die het uitzicht op de molen en de wind belemmeren. Dit is jammer genoeg bij veel molens in Nederland verloren gegaan.

Vanuit de molen en de tuin heeft u een uniek uitzicht op de jachthaven en de Grevelingen. Bij helder weer zijn de platen en de provincie Zuid Holland goed te zien. Molen de Haan is de enige overgebleven van 3 molens van Brouwershaven.

Facilities

 • DVD-Player
 • Supermarket
 • Wireless Internet / Wi-Fi

Activities

 • Beach
 • Bicycle Routes
 • Cinema
 • Diving
 • Fishing
 • Horse Riding
 • Kayaking
 • Kitesurfing
 • Museum
 • Nature Park
 • Pitoresc Villages
 • Sailing
 • Surfing
 • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Allowed
Disabled people
Not suitable for disabled people
Deposit
€ 150
Cleaning fee
Not included, mandatory (€ 68)
Bed linens
Not included (€ 7)
Baby cot
Not available
Breakfast
Not available
Tourist tax
Included

1 Mill

The mill is fully equipped. The modern Bulthaup kitchen is equipped with fridge + freezer, dishwasher, oven, gas stove and microwave. Further available: coffee machine, kettle, DVD system and large TV.

The mill is heated by a heating system with underfloor heating on the ground floor and a cozy heater.

Mill
€ 325 till€ 520
Meet Jade Ottema
Your host at Zeelandmolen.nl
Contact me
To the website