Explore the Unusual
Book an amazing stay

Nature Lodge

Netherlands - Zevenaar

€ 40
Price per person per night
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Maak kennis met de duurzame en energiezuinige Natuurlodges van Buitengoed de Panoven.

Buitengoed de Panoven is een oude dakpan- en steenfabriek waar je op een bijzondere manier kunt overnachten. Nieuw op het Buitengoed zijn de Natuurlodges. De lodges zijn volledig ingebed in het omliggende landschap van de Liemers en de Geldersepoort en zijn gerealiseerd op een zo duurzaam en energiezuinig mogelijke manier. Ze bieden u een unieke overnachting die perfect aansluit bij de leem, steen & kleibeleving van het erfgoed.

Wilt u met het gezin er eens lekker tussen uit? Dan zijn deze Natuurlodges dé ideale plek om eens lekker op hotelniveau te ontspannen. Er is plek genoeg voor iedereen, dus wilt u opa en oma meenemen, dan is dat geen enkel probleem! De achthoekige lodges staan in een groepje van vijf bij elkaar, vier lodges bieden ruimte voor een overnachting en de middelste lodge vormt de gezamenlijke huiskamer en keuken. In de centrale ruimte kunt u gezellig onthaasten.

Op het Buitengoed zelf valt van alles te beleven, zo kunt u er een rondleiding krijgen in de oude zigzagoven, zelf een steen maken of genieten van de omgeving! ’s Avonds is er de mogelijkheid om eens heerlijk te genieten in het streekrestaurant.

De Panoven ligt op de splitsing van de Liemers en de Gelderse Poort (Nationaal Landschap de Gelderse Poort). Kenmerkend voor het gebied waarin de Panoven ligt zijn het water en de klei. Het water heeft het karakteristieke landschap vormgegeven. Resultaat is een prachtig rivierenlandschap met dode rivierarmen, eilanden, wielen en kolken, moerassen en overloopgebieden, ooibossen en bloemrijke graslanden.

De Rijnstrangen bestaande uit vroegere Rijnarmen, maakt onderdeel uit van het Nationaal Landschap de Gelderse Poort, een vrijwel aaneengesloten natuurgebied van ca. 20.000 hectare (Nederland en Duitsland samen). Bijzonder is dan ook dat de Panoven dichtbij Duitsland ligt.

De Panoven is een echt familiebedrijf dat sinds 1921 gerund wordt door de familie Kruitwagen. De huidige generatie Kruitwagen stelt het behoud van het erfgoed voorop. Bijzonder is dat de Panoven, een zigzagoven heeft, nog de laatste in haar soort in heel Europa.

De Panoven is de enige steenfabriek in Nederland waarbij het hele erfgoed nog compleet intact is gebleven. De familie Kruitwagen heeft alles op het erfgoed met eigen kracht op een creatieve manier weten op te bouwen. De Panoven heeft een eigen smederij en houtbewerkingsplaats waarbij we onze eigen spullen maken door ook duurzame materialen te hergebruiken.

Facilities

 • Bar
 • Bicycle Rental
 • Breakfast-Service
 • Conference Room
 • Decent Sanitation
 • Restaurant
 • Wireless Internet / Wi-Fi

Activities

 • Bicycle Routes
 • Canoeing
 • Fishing
 • Mountainbiking
 • Museum
 • Walking Routes
 • Water Biking

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Allowed
Disabled people
Suitable for disabled people
Cleaning fee
Included
Bed linens
Not included (€ -)
Baby cot
Not available
Breakfast
Not included (€ - price p.p.p.n.)
Tourist tax
Included

1 Lodge

The lodges are fully embedded in the surrounding landscape of the Liemers and Geldersepoort and are realized in the most sustainable and energy efficient way possible. They offer a unique accommodation that fits perfectly with the clay, stone and clay perception of heritage.

Lodge
€ 40
Erna Kruitwagen-Hajenius
Meet Erna Kruitwagen-Hajenius
Your host at Nature Lodge
Contact me
0316-523520