Explore the Unusual
Book an amazing stay

‘t Buitenland

Netherlands - Riel

€ 78till€ 145
Price per room per night
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


Kamperen in 't Buitenland, niet zo ver, wel zo bijzonder! Dit kampement in Riel biedt mogelijkheden voor iedereen. Je overnacht er in een originele Mongoolse Yurt en kookt je maaltje in de Tipi.
Uitgewandeld? Moe van het spelen? Kom tot jezelf in de heerlijke houtgestookte hottub of neem plaats rond het kampvuur.

't Buitenland is voor iedereen! Voor een weekendje weg met je vrienden, je collega's, familie of alleen met je geliefde. Maar ook voor een brainstorm, teambuilding, verjaardagsfeest of familiereünie is de locatie bij uitstek geschikt. Jullie verblijf in 't Buitenland is met tal van activiteiten te combineren.

Yurts
Op het terrein vind je 4 originele Mongoolse yurts (ook wel ger genaamd), die zeer comfortabel zijn ingericht. De yurts zijn volledig geïsoleerd met vilt en zijn met hun houtkacheltjes ook zeer behaaglijk vroeg of laat in het seizoen. Er staan heerlijke bedden en op de kussens kun je plaats nemen bij de kachel.

Alle yurts zijn geschikt voor 2-6 personen en zijn zowel afzonderlijk als tezamen te bespreken. Het kampementje biedt plaats aan 20 personen.

Wil je meer romantisch? Dan is er voor jullie de 'Baby-yurt'. (omdat deze kleiner is dan de overige yurts ;-) Deze yurt is ingericht voor 2 personen, staat iets verder van de overige yurts en heeft een eigen keukentje op de BAKfiets.

Tipi
Het kampement heeft naast de yurts ook een Indianen Tipi. De Tipi is de gezamenlijke zit- en eetruimte. Er is plek voor een klein vuurtje in het midden van de tent of je kunt er BBQ'en boven het houtvuur! Er is een keukenblokje ingericht waar je maaltijden kunt klaarmaken. Potten, pannen, borden en bestek zijn aanwezig.

Op een apart veldje gelegen tussen de bomen en op enige afstand van de yurts, vind je de picknicktafels, kampvuurplek en houtgestookte hottub!

De Hottub
Een warm bad onder de sterren! Na een dag spelen in het bos of een tocht door de omgeving kom je helemaal bij in het warme water, met uitzicht over de weilanden.
Er is genoeg plaats voor 5 à 6 personen.

Kampvuur
Waar mag je tegenwoordig nog een kampvuurtje maken? In 't Buitenland... Onder het toeziend oog van minstens 1 volwassene, kan het gezelschap zich scharen rond een gezellig vuurtje. Koken op het kampvuur kan natuurlijk ook. De driepoot en 'heksenketel' staan tot je beschikking.

Eenvoudige sanitaire voorzieningen vind je op ongeveer 300 meter lopen van de yurts.

Finse Kota's
Op een mooi veldje, omringd door bloemen en naast het veld met het Mongoolse nomadendorp vind je 2 Finse Kota's. Kota's werden gebruikt door de Sami, een nomadenvolk dat in Lapland rondtrok met hun rendierkuddes.

De Finse kota’s zijn voorzien van een gezellig houtkacheltje en ingericht met een tweepersoonsbed (1.60) en een twijfelaar. (1.30 m) Je kunt er dus met max. 4 personen in slapen. Er is een klein keukenblokje met een koelkastje in de hut om te koken, elektriciteit voor verlichting en een waterpunt vlakbij. Natuurlijk is het keukentje voorzien van het nodige servies en bestek.

Voor de kota’s vind je een kleine, gezamenlijke kampvuurplek en elke kota heeft een eigen picknicktafel van waar je uitkijkt over de velden en heerlijk in de zon zitten kunt. Er is een hangmat en een driepoot met heksenketel, zodat je lekker kunt koken boven het kampvuur. De sanitaire voorzieningen bevinden zich op ongeveer 200 meter lopen, bij de boerderij.

Naar Timboektoe?
Wil je echt in het bos verblijven en 'terug naar de basis'? Dan is er ook nog een andere locatie: Landgoed Ten Vorsel in Bladel voor jullie, 'Timboektoe', een boshut!

De Boshut
Met een eenvoudige keuken en gezellige woonkamer met houtkachel is het er prima vertoeven, omringd door bos! Verdeeld over twee aparte kamers zijn er slaapplaatsen voor 10 personen. Elke kamer heeft een klein tweepersoonsbed en een 3 persoons stapelbed.

Er wordt gebruik gemaakt van water uit eigen bron en er is licht dankzij zonnepanelen. Er zijn basic toiletvoorzieningen en er is een warme douche. Ook in Timboektoe kun je genieten van een hottub! Maar... wel eerst even de houtkachel goed opstoken!

Bij de boshut vind je een ruime kampvuurplaats met bankjes waar een gezellig vuurtje gemaakt kan worden. Koken kan ook hier boven het vuur in de heksenketel.

Facilities

 • Campfire
 • Decent Sanitation
 • Hot Tub
 • Parking (Free)

Activities

 • Bicycle Routes
 • Brewery
 • GPS tour
 • Mountainbiking
 • Museum
 • Pitoresc Villages
 • Theme park
 • Walking Routes
 • Wellness Center

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Opened
April till October
Pets
After consultation
Disabled people
No extra facilities for disabled people
Deposit
€ 30
Cleaning fee
Included
Bed linens
Not included (€ 8)
Baby cot
Not available
Breakfast
Not included (€ - price p.p.p.n.)
Tourist tax
Included

1 Nomadic Yurt

The Yurt has a special atmosphere with it's round shape and the special light from the outside. In addition, the tents are cosy equipped and very comfortable insulated. It also has a cosy heater. It really gives you a 'back to the basics' feeling. In the high season (June, July, August), they rent a minimum of 2 nights.

Nomadic Yurt
€ 78 till€ 145

2 Timbuktu

With a simple kitchen and cosy living room with a wood stove, it creates a great atmosphere in the middle of the woods! Divided into two separate rooms there are sleeping accommodations for 10 people. Each room has a small double bed and three single bunk.

Timbuktu
€ 260

3 The entire encampment

It is possible to rent off the entire encampment. This contains 3 large yurts and, a small Teepee tent. Possible for a maximum of 20 people. Want to book for less than 20 people? Call or email for other posibilities.

The entire encampment
€ 446

4 Finnish Kota

Finnish Kota
€ 78 till€ 145
Evelien
Meet Evelien
Your host at ‘t Buitenland
Clock
Response time
Within a day
Contact me
To the website