Explore the Unusual
Book an amazing stay

Old wind mill in Oost-Vlaanderen

Belgium - Horebeke

€ 1191
Price per room per week
Belvilla
Book this accommodation instantly To the website
General
Location
Conditions


Deze prachtig gerestaureerde windmolen heet met recht ‘De Reus van Horebeke’. Deze windmolen staat al sinds 1816 te midden van de prachtige Belgische Ardennen op een stuk grond van ruim 1300 m2, volledig omheind met een heg voor privacy.

De windmolen is eenvoudig en toch modern ingericht, en is voorzien van alle nodige apparaten. Zo is de keuken volledig uitgerust met een zes-pits gasfornuis, vaatwasser en koel-/vriescombinatie en magnetron. Ook is er TV en internet. Op de begane grond bevindt zich een zitgedeelte en eetruimte voor vijf personen, evenals de badkamer met douche en toilet. Op de eerste verdieping staat een tweepersoonsbed, en op de tweede verdieping bevinden zich nog drie extra éénpersoonsbedden.

De eenvoudige aankleding van de windmolen laat de details in architectuur en vakmanschap prachtig naar voren komen. De eigenaren hebben tijdens de restauratie van de windmolen zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen uit de omgeving. Maar er is ook aan kleine details gedacht. Zo zijn de dekbedden gevuld met Alpacawol en gemaakt van biologisch katoen. Er is dus geen lanoline in verwerkt; ideaal voor mensen met een allergie voor huisstofmijt of astma.

Het landschap rondom De Reus van Horebeke leent zich uitstekend voor lange wandelingen en fietstochten. Behalve De Reus zijn er nog een aantal andere molens in de omgeving te vinden. Er zijn ook genoeg routes uitgezet voor fietsers en wandelaars. Liefhebbers van de wielersport zullen de streek rondom Horebeke kennen van De Ronde Van Vlaanderen. De treurbeuk van ruim 150 jaar, met een omtrek van vijf meter, en de Willem I gedenksteen op het kerkhof van Korzele zijn op zichzelf een fietstochtje waard. (Elektrische) fietsen kunnen worden voorzien.

To the website

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

1 Holiday home for 5 people

Holiday home for 5 people
€ 1191