Explore the Unusual
Book an amazing stay

Saljoet lifeboat (capsule)

Netherlands - Ewijk

€ 185
Price per accommodation per night
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Location
Conditions
Other info


Altijd al eens willen meemaken hoe het voelt om te dobberen in een reddingscapsule? Kom het zelf ervaren in Gelderland! Pal in het land van Maas en Waal ligt er één voor je klaar. Maar dan wel voorzien van alle luxe en comfort, kortom: Een belevenis om nooit te vergeten.

De Saljoet hing een paar jaar geleden nog aan een boorplatform in de Noordzee. Uitgerust met een sterke scheepsmotor, een sprinklerinstallatie en een eigen zuurstofvoorziening. 28 personen konden er bij calamiteiten een veilig heenkomen mee zoeken. De reddingscapsule is eind 2008 uit Amsterdam naar Friesland gesleept waarna deze compleet is gestript en smaakvol vertimmerd. Resultaat: een uniek, drijvend, super-de-luxe één-suite-hotel.

De Saljoet ligt dit jaar in Gelderland en is onlangs is gearriveerd bij De Groene Heuvels in Ewijk. In de komende periode wordt op een locatie aan het water een 'private' omgeving gecreeerd waar het genieten is van de luxe van de Saljoet in combinatie met een loungeplek en een eigen steiger vanuit het riet.

De naam Saljoet is ontleend aan de Russische ruimtevaart. In de jaren '70 werden diverse ruimtestations gebouwd die deze naam droegen. Ze vielen vooral op door hun supereenvoudige constructie.

De reddingscapsule is in 1972 gebouwd door de firma Whitaker in Californië en heeft lange tijd dienst gedaan bij een olieplatform op de Noordzee. Twee ondernemende Friezen (Veldhuis en Terpstra) hebben de capsule naar Friesland gehaald en gestript. De verbouwing is uitgevoerd door Piet Blaauw Scheepstimmerwerk en Interieurbouw in Stavoren. Aan boord zijn zowel de originele bouwtekeningen als foto's van de verbouwing te bewonderen!

Facilities

  • Breakfast-Service
  • Decent Sanitation
  • Mini-Bar

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Not allowed
Disabled people
Not suitable for disabled people
Cleaning fee
Included
Bed linens
Included
Baby cot
Not available
Breakfast
Not included (€ - price p.p.p.n.)
Tourist tax
Included

1 Saljoet

Stay in this unique rescue capsule. Equipped with all the comforts you need and you will be surprised about what is present in the capsule. Toilet, water heater, good sleeping facilities.

Saljoet
€ 185
Gert Veldhuis
Meet Gert Veldhuis
Your host at Saljoet lifeboat (capsule)
Clock
Response time
Within 18 days
Contact me
To the website