Explore the Unusual
Book an amazing stay

Womime Wakan teepee

Netherlands - Bant

€ 150
Price per room per weekend
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Activities
Location
Conditions
Other info


De tipi was het huis van de prairie-indianen, en bestond uit 1 ruimte, waar in gegeten, geslapen en geleefd werd, met als centrale punt HET VUUR.

Al 10 jaar lang verhuurt Womime Wakan op camping De Veenkuil met groot enthousiasme 3 ingerichte tipi's aan de Kuinderplas, waar zij hun gasten een onvergetelijke, natuurlijke en prettige vakantie bieden.

De tipi's zijn ingericht met een grondzeil, dierenhuiden, 2 back-rests, 6 eenpersoonsmatrassen en enkele dekens, een kist met keukeninventaris, een 1 pits-gasstelletje, een olielamp, jerrycan, afwasteil, emmer, stoffer en blik.

In het midden van de tipi is een vuurkuil omringd met maaskeien en voorzien van een rooster waar u eventueel ook op kunt koken. Voldoende droog brandhout is aanwezig. Handdoeken, slaapzakken en hoofdkussens dient u zelf mee te nemen.

Op de grens van Friesland/Flevoland/Overijssel vindt u het Kuinderbos, met als hart de Kuinderplas. Aan deze plas ligt het natuurkampeerterrein "De Veenkuil" met een apart veldje voor  de 3 tipi's. Ten westen van het bos op zo'n 8km ligt het oude vissersdorpje Lemmer met het grote IJsselmeerstrand.

Ten noorden van het bos beland je meteen in het oude Friese landschap met z'n dijkjes en boerderijen, en het Scheenegebied. Ten oosten ligt op een goede 7km het kano-paradijs "De Weerribben", een oud veenwingebied met z'n prachtige moerasbossen.

Ten zuiden pal aan de polder de weidse uitzichten over de tulpenvelden, en eindeloze luchten, met op zo'n 8km afstand Emmeloord.

Richard en Karina Niesink maken, verhuren en verkopen al sinds 1994 tipi's. Grote en kleine, van 4,5m tot 9m hoog. Sinds 14 jaar verhuren  zij deze ingerichte tipi's in het Kuinderbos. En nu zo'n jaar of 9 ook 2 eigen ontworpen en geproduceerde sprookjesachtige partytenten. Meer informatie kan je vinden op de website van Womime Wakan.

De aanbetaling wordt automatisch borg.

Facilities

 • Bowling Alley
 • Campfire
 • Decent Sanitation
 • Playground
 • Table Tennis

Activities

 • Beach
 • Canoeing
 • Fishing
 • Pitoresc Villages
 • Sailing
 • Theme park
 • Walking Routes

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
Allowed
Disabled people
No extra facilities for disabled people
Check-in
14:00 hours
Check-out
12:00 hours
Deposit
€ 50
Cleaning fee
Included
Bed linens
Bring yourself
Baby cot
Not available
Breakfast
Not available
Tourist tax
Included

1 Teepee

The teepees are decorated with a ground cloth, animal skins, two back-rests, 6 single mattresses and some blankets, a box of kitchen equipment, a one-burner gasstelletje, an oil lamp, jerrycan, wash basin, bucket, dustpan and brush.

Teepee
€ 150
Meet Karina
Your host at Womime Wakan teepee
Clock
Response time
Within 2 days
Contact me
To the website
0655824883