Explore the Unusual
Book an amazing stay

De Panoven

Netherlands - Zevenaar

€ 375till€ 1147
Price per room per night
Unfortunately this room is not available on these dates.
Request an offer without obligation - How does it work?
General
Facilities
Location
Conditions
Other info


Wilt u met uw gezelschap op een bijzondere locatie overnachten, activiteiten ondernemen of trouwen? Dan is Buitengoed de Panoven de ideale plek voor u! U verblijft dan in authentieke droogloodsen of de Oude Paardenstal van de toenmalige dakpan- en baksteenfabriek uit 1850.

Hier kunt u de rijke cultuurhistorie en het verhaal van klei tot baksteen zelf herbeleven. Voor de avonturiers zijn er Tipi's midden in de prachtige oude boomgaarden van het erfgoed.

De Panoven biedt zowel accommodaties aan voor groepen als losse B&B kamers.  

De grootste accommodatie is de Grote Droogloods. Een omgebouwde droogloods met een ruime eet/recreatiezaal, bar, professionele ingerichte horecakeuken met inloopkoeling, buiten zitruimte, eigen sportvelden en 6- tot 8-persoonsslaapkamers.

Groepsverblijf de Oude Paardenstal
Voor kleinere groepen vanaf 15 tot 70 personen kunt u ook terecht in de sfeervolle accommodatie de Oude Paardenstal. Hier zijn nog alle oude elementen van de voormalige steenfabriek in goede staat gebleven. U beschikt dan over uw eigen eet/zitruimte, bar, ingerichte keuken, buiten zitruimte en 6- tot 8-persoonsslaapkamers.

Groepsverblijf de Nieuwe Paardenstal
De Nieuwe Paardenstal is een omgebouwde droogloods achter de Oude Paardenstal en is ideaal voor groepen van ongeveer 40 personen. Deze accommodatie is zeer sfeervol en luxer. De accommodatie wordt vaak gebruikt door families of bedrijven. U beschikt over uw eigen bar, recreatieruimte, ingerichte keuken, buiten zitruimte, 4-persoonsslaapkamers met eigen sanitair op de slaapkamer.

TipiDorp
Het TipiDorp is gelegen in een oude fruitboomgaard en bestaat uit 7 Tipitenten, 5 trekkershutten met eigen sanitair, keuken en overdekte zitplaats en kampvuurplaats. Voor de avonturiers is het TipiDorp een hele leuke overnachtingsmodule. Het dorp wordt verhuurd vanaf 30 tot maximaal 100 personen.

Hutje B&B Kamers
Wilt u een weekendje weg met uw partner of gezin, of wilt u na uw vergadering in een comfortabele kamer blijven overnachten? Dan kan dat in accommodatie het Hutje, een kleine droogloods met comfortabele Bed & Breakfast kamers. De kamers hebben boxspringbedden, eigen kitchenette en een grote badkamer.

Duurzame natuurlodges
Nieuw zijn de Natuurlodges op Buitengoed de Panoven. De lodges zijn volledig ingebed in het omliggende landschap en zijn gerealiseerd op een zo duurzaam mogelijke manier. Ze bieden u een overnachting in een leem, steen & klei beleving die perfect aansluit bij de rest van het erfgoed. Wilt u met het gezin er eens lekker tussen uit? Dan zijn deze natuurlodges dé ideale plek om eens lekker op hotelniveau te ontspannen. De 8-hoekige lodges staan in een groepje van vijf bij elkaar, vier lodges bieden ruimte voor een overnachting en de middelste lodge vormt de gezamenlijke huiskamer en keuken. In de centrale ruimte kunt u gezellig onthaasten.

De Panoven ligt op de splitsing van de Liemers (Liemers Leven) en de Gelderse Poort (Nationaal Landschap de Gelderse Poort). Kenmerkend voor het gebied waarin de Panoven ligt zijn het water en de klei. Het water heeft het karakteristieke landschap vormgegeven. Resultaat is een prachtig rivierenlandschap met dode rivierarmen, eilanden, wielen en kolken, moerassen en overloopgebieden, ooibossen en bloemrijke graslanden.

De Rijnstrangen bestaande uit vroegere Rijnarmen, maakt onderdeel uit van het Nationaal Landschap de Gelderse Poort, een vrijwel aaneengesloten natuurgebied van ca. 20.000 hectare (Nederland en Duitsland samen). Bijzonder is dan ook dat de Panoven dichtbij Duitsland ligt.

De Panoven is een echt familiebedrijf dat sinds 1921 gerund wordt door de familie Kruitwagen. De huidige generatie Kruitwagen stelt het behoud van het erfgoed voorop. Bijzonder is dat de Panoven, een zigzagoven heeft, nog de laatste in haar soort in heel Europa.

De Panoven is ook de enige steenfabriek in Nederland waarbij het hele erfgoed nog compleet in tact is gebleven. De familie Kruitwagen heeft alles op het erfgoed met eigen kracht op een creatieve manier weten op te bouwen. De Panoven heeft een eigen smederij en houtbewerkingsplaats waarbij we onze eigen spullen maken door ook duurzame materialen te hergebruiken.

Facilities

  • Restaurant
  • Swimming Lake

Cancellation policy

This accommodation uses their own cancellation policy, contact the host for more information.

Other info

Pets
After consultation
Disabled people
Extra facilities for disabled people
Check-in
15:00 hours
Check-out
12:00 hours
Deposit
€ 250
Cleaning fee
Included
Bed linens
Not included (€ -)
Baby cot
Not available
Breakfast
Not included (€ - price p.p.p.n.)
Tourist tax
Included

1 The Old Stable

The Old Stable is a charming accommodation for smaller groups from 15 up to 70 people. This property has a cozy lounge with characteristic features of the former stables. Furthermore, the accommodation has a kitchen, bar, games room, outdoor seating and access to the lawns.

The Old Stable
€ 375 till€ 1147

2 The New Stable

The New Stable is a luxurious property, a former dry shed that has been converted into a cozy group accommodation. This accommodation has 10 four double bedrooms with en suite shower and toilet in each bedroom. The recreation room and bedrooms are aligned. The recreation room has a bar, a kitchen with an outdoor seating area and lawn.

The New Stable
€ 699 till€ 898
Erna Kruitwagen-Hajenius
Meet Erna Kruitwagen-Hajenius
Your host at De Panoven
Clock
Response time
Within a day
Contact me
To the website
0316-523520